3D rekonstrukcija portala Libknecht v Berlinu

3D model visoke ločljivosti za popolno rekonstrukcijo zgodovinskega portala

Ob gradnji mestne palače v Berlinu je bila želja, da se na samo mesto, prenese rekonstrukcija Liebkencht portala v merilu 1: 1, s ciljem, da se  ohrani  izvirnost in zgodovinski pomen zgradbe.

TrigonArt, specialisti za skeniranje iz Berlina so 3D skenirali objekt in ustvarili model visoke ločljivosti ter pripravili  3D model za predstavitvene namene in tudi za produkcijo, ki jo je prevzelo podjetje voxljet iz Augsburga.

oFB LINK FOTKA

Izdelava

Celotna izdelava je obsegala približno 100 posameznih tiskanih delov dimenzij 1,5 x 1,0 x 1,0 metra. Možno bi bilo tiskati večje dimenzije 4 x 2 x 1m , a bi nastala težava pri manipulaciji in transportu zaradi teže in  velikosti kosov.

Kopija zgodovinskega portala se mersko in geometrijsko popolnoma sklada z  izvirnikom, kar je velika prednost za kiparje, ki jim 3D tiskan objekt služi kot predloga za svoje delo, da oblikujejo popolno kopijo portala Liebknecht v peščenem kamnu.

Prednost takšne izdelave je tudi v hitrosti, predvsem pa v ohranitvi izvirnika, ker je obstajala nevarnost, da bi se ta poškodoval v primeru, če bi ga kopirali po klasičnem postopku.

sesatvljanje d kosov

Več o uporabi 3D tehnologij in materialov na področju arhitekture in gradbeništva, si poglejte s klikom na spodnji gumb.

3D tiskanje na področju oblikovanja in umetnosti

TOP 5 prednosti certifikata ISO 14001 za naše stranke

3D rešitev za uspešno rehabilitacijo

Ali veste, od kod prihajajo 3D kipci?