CHEMETS je prvi 3D prototipni center
v Adriatik regiji.

Dobrodošli. Prišli ste na pravo mesto, če prihajate iz visoke industrije ali razvijate unikatni izdelek. Ob sebi imate najbolj profesionalni center za izdelavo prototipov in malih serij v regiji. 

Hitri in učinkoviti. Kot puma.

01

Verjamemo, da je mogoče izdelati prav vse v 3D.

Razlog, da smo v 3D razvoju, modeliranju in 3D izdelavi je v tem, da smo že leta 2006, prvi v Sloveniji, ponudili izdelavo 3D tiskanih prototipov različnih tehnologij, od 3D tiskanja fotopolimerov, mavčnega prahu, livarskega peska, voska in plastike, do drugih posebnih materialov.

Tako že 30 let izdelujemo modele, prototipe in končne 3D tiskane izdelke za stranke z najsodobnejšimi tehnologijami. Znanje pridobivamo izključno v tujini, pri izdelovalcih tiskalnikov, materialov in pri poslovnih partnerjih.

V največji meri vas bomo podprli, da boste hitro in učinkovito razvili vaš 3D prototip in serijo ter ju spravili na trg. S 3D tehnologijo ali drugače. Pomagali vam bomo izbrati najbolj ustrezno tehnologijo za izdelavo prototipa, glede na hitrost izdelave, izbran material, barvo, želeno površino in finančni okvir.

02

Ekipa

Moj osebni moto je:« Tudi slaba stvar je za nekaj dobra! Poišči pozitivno stran in se nekaj nauči!« Na ta način ostajam nasmejana in zadovljna mama, žena in podjetnica. Sem zaprisežena športnica in nekdanja aktivna smučarska tekačica. Vztrajnost, zdržljivost in aktivnost so moje lastnosti, ki me vodijo skozi življenje. Rada imam izzive in presenečenja, rada potujem in se družim z ljudmi. V vsakem trenutku skušam uživati, zato je tudi delo, ki ga opravljam v podjetju, moj hobi. Marketing, nove tehnologije, razvoj posla, to so področja, ki me vedno zanimajo.

Barbara Wilkesmann H.

Prodaja in marketing
Kdor me dobro ne pozna, si misli: »Ali tale sploh kaj govori?« Je res, da sem bolj tihe narave, a uživam v ozkem krogu prijateljev. Kadar se v družbi dobro počutim, pa sem zabaven in duhivit. Sem strasten navijač FC Barcelone h krati pa obužujem F1 in ostale motošporte. Čeprav sem grafični oblikovalec, me bolj veseli 3D svet, zato uživam v tem kar delam. Moji hobiji so fotografiranje in skejtanje. S tem povezano je še popravljanje »skate čevljev«, ki se konstantno uničujejo z izvajanjem skokov in trikov. »No, če rabiš poleg prototipa še čevljarja, pol sem jaz pravi naslov!«

Luk Wilkesmann

Oblikovaje in tehnična podpora
03

Vizija

Sooblikujemo vrhunske prototipe in izdelke z industrijskimi razvojniki, inovatorji, oblikovalci produktov, razvijalci posla, in ostalimi inovativnimi ter naprednim ljudmi.

Podpiramo jih pri tem, da uspešno razvijajo 3D prototipe in jih spravijo v delovanje, na trg in z njimi ustvarijo donosen posel.

Do leta 2025 želimo vzpostaviti sodelovanje z razvojnimi, proizvodnimi in inovativnimi podjetji iz vseh držav Evrope.
narekovaj
Marko Tertinek
STRAMEX PET d.o.o.
Marko Tertinek
STRAMEX PET d.o.o.
S podjetjem Chemets d.o.o. smo začeli sodelovati pred dobrimi 4 leti, ko smo pričeli s prodorom na tuje trge in smo se srečali z zahtevnejšimi kupci, kateri so od nas zahtevali izdelavo prototipov plastenk, pred potrditvijo izdelave orodij. Takrat smo bili primorani poiskati rešitev, kako čim hitreje izdelati prototip in biti pri tem stroškovno učinkoviti. Rešitev smo našli pri podjetju Chemets d.o.o., ki so nam s svojo cenovno dostopnostjo, hitro izvedbo ter fleksibilnostjo pomagali pri izdelavi novih plastenk.
narekovaj
Iztok Valant
Livar d.d.
Iztok Valant
Livar d.d.
Za ulivanje prototipov že več kot 5 let uporabljamo tiskane peščene forme iz podjetja Chemets, ki je naš nepogrešljiv partner zaradi njihove prilagodljivosti na področju tehnologije, cene in rokov dostave. S skupnimi izkušnjami in znanjem lažje rešujemo izzive, ki jih naši kupci srečujejo v razvojnih fazah projektov.
narekovaj
Januš Meglič
PGP INDE, d.o.o.
Januš Meglič
PGP INDE, d.o.o.
Veseli nas, da smo našli podjetje Chemets, saj nam nudi cenovno ugodno rešitev in hitro izdelavo za dosego naših ciljev. Njihov profesionalen pristop in strokovno svetovanje nas je privedlo do hitre izdelave mehkega in fleksibilnega prototipa podplata, ki so ga izdelali na osnovi našega pramodela. Podplat smo pritrdili na zgornji del čevlja z vsemi potrebnimi materiali in sestavnimi deli. Tako smo dobili prototip čevlja z vsemi lastnostnimi kot serijski produkt, le za 2-3 krat nižjo ceno.
narekovaj
Ekipa Improve d.o.o.
Ekipa Improve d.o.o.
“Pri delu s podjetjem Chemets nam je bil všeč individualen pristop k projektu in usmerjenost na celovito podporo skozi razvoj izdelka. Paleta znanj, ki jih ponujajo, omogočajo razvijanje ideje do končnega prototipa primernega za serijsko proizvodnjo. Priporočamo vsem, ki si želijo agilnega razvojnega partnerja.”
04

Zakaj je prototipiranje in modeliranje osnova podjetja CHEMETS?
Ker je v 3D vse mogoče.

01
Natančnost, hitrost in ponovljivost.

Naša prednost je v tem, da poslušamo stranko.
In še več, da jo dejansko slišimo. Vse sile in fokus usmerjamo v to, da vas razumemo in da lahko hitro testiramo in razvijemo produkt za vas.

02
Razvoj in izdelava 3D v hiši.

Večino prototipov in končnih izdelkov razvijemo in izdelamo sami. Sodelujemo pa tudi s preverjenimi poslovnimi partnerji, ki nam omogočajo, da stranki lahko ponudimo celovito rešitev za njene potrebe. Vedno bomo našli rešitev za vas ali izvajalca, ki bo kos materialu in izvedbi prototipa ali modela.

03
Skrben izbor materialov za vaš prototip ali model.

Nimamo omejitev pri materialih. Za vas poiščemo želeni material ali približek le tega. Izbirate lahko med različnimi kovinami, plastikami, voskom, peskom, keramiko, silikonom, gumo, imitacijo lesa itn.
Vaša želja, naš ukaz.

04
Širok izbor tehnologij in rešitev.

Tehnologija ni vprašanje in ni ovira. Ker obvladujemo vse vrste tehnologij, nismo vezani samo na eno, vam lahko glede na namen in želeno količino izdelkov pomagamo izbrati najbolj optimalno tehnologijo ali kombinacijo le teh.
Izrazite vaše želje, potrebe in zahteve in pomagali bomo poiskati in izbrati najbolj primerno rešitev za vas. 

Da, želim začeti z razvojem in izdelavo prototipa, modela, edinstvenega izdelka, rezervnega dela, jedra, kalupa ali še česa več za trg, industrijski ali posebni namen.