Prvi pokali v Sloveniji narejeni s pomočjo 3D printa

 Kolesarsko društvo Šenčur je priredilo tradicionalno kolesarsko dirko 20. Velika nagrada Šenčurja; Memorial Bojana Udoviča.

Kolesarska dirka je velika atrakcija, saj poteka v samem središču Šenčurja, po lokalnih cestah in mestnih ulicah. Tokrat je bila dirka posvečena spominu na slovenskega kolesarja Bojana Udoviča, ki se je 22. julija 1957  rodil v Kranju, tragično pa je preminil v prometni nesreči 11. julija 2015.

Bojan Udovič je bil dolgoletni član KK Sava Kranj, za Jugoslavijo je nastopil na Poletnih olimpijskih igrah leta 1980 v Moskvi, kjer je nastopil v posamični kolesarski tekmi in na 100 kilometrskem kronometru, kjer je dosegel 8. mesto.

Prvič  v Sloveniji so pokali za najboljše uvrščene kolesarje na dirki, narejeni s pomočjo barvnega 3D tiskalnika. Izdelalo jih je podjetje Chemets, center za izdelavo prototipov v Slovenji, ki izdeluje barvne maloserijske 3D printe iz plastike.

Organizatorji kolesarske dirke  so izrazili željo glede napisa in da bi bil pokal oblikovan kot zobnik kolesa. Ideja je bila realizirana v samo štirih dneh, od idejnega osnutka, 3D računalniškega izrisa modela, postavitev barv na površino modela in končnega 3D tiskanja.

Naš slogan je »MI OPREDMETIMO VAŠE IDEJE«. Če jih želite tudi vi, nas poiščite v Šenčurju, pišite na e-naslov ali nas pokličite po telefonu.

Mail: info@chemets.si

Tel.: +386 (0)4 235 44 70

Več o izdelavi unikatnih izdelkov in serij si poglejte s klikom na spodnji gumb.

3D tiskanje na področju oblikovanja in umetnosti

TOP 5 prednosti certifikata ISO 14001 za naše stranke

3D rešitev za uspešno rehabilitacijo

Ali veste, od kod prihajajo 3D kipci?