Poslovna darila

Zakaj je 3D print priložnost za poslovna darila?

Kakšno darilo izbrati za poslovno darilo? To je eno od najbolj pogostih vprašanj, ki si jih zastavljajo podjetja, še posebej ob zaključku leta. Preverite kako lahko letos vaše podjetje postane eden izmed najbolj inovativnih obdarovancev leta.

Ste kdaj pomislili, da si poslovno darilo lahko daste izdelati kar sami, že na podlagi slike ali skice in da vam le-to lahko služi kot pospeševalec prodaje. 3D tisk ponuja izdelavo raznovrstnih poslovnih daril, po dostopnih cenah in s pridihom promocije. Navsezadnje je v poslu potrebno izkoristit vsak kontakt. 

Poslovno darilo je zahvala za sodelovanje.

Kaj je namen poslovnega darila? Poslovno darilo je zahvala za sodelovanje. Je znak hvaležnosti in pozornost, ki jo podjetje izkaže poslovnemu partnerju. Vedno večji je poudarek na kvaliteti, funkcionalnosti in unikatnosti poslovnega darila.

Poslovno darilo je zahvala za sodelovanje in priložnost, da izkažete spoštovanje. Zakaj ne bi bilo unikatno, edinstveno in drugačno?

 Katera so najbolj popularna poslovna darila?

Trend poslovnih daril v zadnjih letih so tehnični izdelki (USB ključi, polnilci, pametne zapestnice,..), še vedno pa klasično vlogo ohranjajo uporabna darila, kot so skodelice, majice, dežniki, grelniki vode, stekleničke za vodo). Kot dodatek poslovnemu darilu je potisk.

Zakaj postajajo 3D poslovna darila vedno bolj popularna?

Skrivnost je v modeliranju. Danes je praktično mogoče narediti vse. Bolj kot razmišljamo izven okvirja in bolj kot je poslovno darilo konstrukcijsko zakomplicirano, bolj primerna je izdelava s 3D tehnologijami. Modeliranje poslovnega darila pomeni, da ga skonstruiramo na podlagi skice, slike, ali naredimo scan obstoječega izdelka in ga preoblikujemo v želeno obliko. 

Ta model kasneje lahko kasneje izboljšujemo in ga uporabimo za print prototipa darila. Ko je enkrat ustvarjen prototip darila, je možno napraviti serijo darila. 

Postopek izdelave poslovnega darila je preprost. Za izdelavo potrebujemo model s končnico STL, ki omogoči 3D tiskanje oz. 3D printanje, vakuumsko ulivanje, vlivanje v peščene ali silikonske kalupe itn. 

Tako nastane 3D poslovno darilo.

Poišči idejo za poslovno darilo.

Oglej si galerijo poslovnih daril in drugih podobnih izdelkov primernih za obdarovanje. 

6 edinstvenih idej za poslovna darila narejena s 3D tehnologijo.

Figurice in maskote podjetja različnih barv in materialov. Primer: Zajček. Zmaj. Riba. Puma.

Včasih imamo jasno idejo ali zgodbo, ki podpira naše delovanje podjetja in zgodbo. Ne znamo pa tega morda jasno pokazati. Eno od privlačnih daril je izdelava lastnih figuric podjetja, bodisi živali, risanega junaka ali maskote podjetja v 3D. Oglejte si primer zajčkov in zmaja, sprintanih s pomočjo 3D tehnologije na inovativen in edinstven način, ki smo jih napravili za naročnike v podjetju Chemets.

Primer: Skulptura livarja. 

figura livar
Skulptura livarja v dveh izvedbah.

Figurica zaposlenega.

IMG 3277
Model za blagovno znamko Kinder.

Priznanja iz različnih materialov. Primer: Pokal. Medalja. Plaketa.

S poslovnim darilom se lahko vedno zahvalimo s pokalom, medaljo, plaketo ali celo kipcem. V podjetju Chemets smo specializirani za izdelavo izdelkov iz različnih vrst materialov. Stranki izdelamo ravno tisto kar želi in potrebuje. 

Primer logotipa, ki se lahko uporabi tudi za priznanje za dosežke. 

logotip LisacLisac
Logotip podjetja Lisac & Lisac d.o.o.

Primer krone. 

IMG 3631
Krona.

Logotip kot poslovno darilo. Puma.

Si predstavljate, da bi tokrat vašim strankam podarili 3D logotip vaše stranke. Torej, namesto, da jim podarite darilo z vašim logotipom, ji tokrat podarite poslovno darilo z natisnjenim njihovim logotipom. Morda, lahko tudi združite idejo: Njihov logotip vključite na vaš izdelek.  

Primer pume, kot znaka podjetja.

tri pume Chemets
Maskota iz logotipa Chemets.

Primer znaka Mercedes. 

IMG 3836
Znak Mercedesa.

 

Primer okrasne ribe. 

IMG 4251
Primer promocijske ribe.

Doprsni kipec.

Si predstavljate, da letos podarite vaši stranki avtentično sprintan 3D doprsni kipec? Kipec lahko izkoristite za promocijo in ga opremite z vašim logom in pripisom: »Vse zmoremo.« 

Oglejte si primer sprintanih doprsnih kipcev, s pomočjo 3D tehnologije.

doprsni kipec
Doprsni kipci različnih barv.

 

 

 
 
 
Primer kipca z logom Chemets. 
3Dprint Einstein
Kipec z logom Chemets. Naredite si svoj kipec, s svojim logom.
 
Primer 3D skulpture.
skulptura 3D Chemets
3D skulptura.

Nakit. Prstan. Obesek. Verižica.

Prstan, obesek, zapestnica. Ustvarite nakit, personaliziran in edinstven nakit s pomočjo 3D tehnologije. Na nakit po želji umestite logotip svojega podjetja, vaše inicialke, ime ali znak. 

Primeri nakita, ki smo jih ustvarili v podjetju Chemets.

ring investmen casting polished copy
Prstan iz medenine.

Okraski in dodatki. 

3D printi služijo tudi kot unikatni okraski za cvetlične aranžmaje, za okrasitev prostorov, dreveščkov…

Primer prazničnega jelenčka.

Darilo Jelenček
Jelenček z logotipom.

Printani modelčki različnih oblik in s poljubnimi napisi služijo za posipe na spenjenem mleku kapučina, kakava ali za unikatno izdelavo lastnih oblik domačih piškotkov, ki razveselijo domače in omogočajo, da tudi gostinci izstopijo iz povprečja.

Primer: modelček za posip.

modelüek za posip
Modelček za posip.

Primer podstavkov za kozarce.

3D podstavki za kozarce coasters
Promocijski podstavki za kozarce.

Primer: različna mila.

Koliko časa traja izdelava poslovnega darila in kakšna je cena?

Izdelava poslovnega darila je hitra. Čas izdelave poslovnega darila je odvisen od kvalitete dostavljenih podatkov, ideje in izrisa. Lahko je to tudi fotografija ali fizični izdelek (npr. rekvizit za promocijo). Več, ko ima 3D konstruktor informacij in bolj jasno sliko ima o izdelku, hitreje lahko oceni strošek izdelave modela in hitreje lahko kasneje dokonča prvi 3D model.

Prednost podjetja Chemets pri 3D modeliranju je v tem, da ima bogate izkušnje s 3D modeliranjem in izdelavo različnih, unikatnih, tehničnih in poslovnih daril. Podjetje je tudi partner nemškega podjetja Voxeljet, ki je vodilno v Nemčiji na področju 3D izdelave industrijskih tiskalnikov. Največji tiskalnik omogoča tisk objekta velikega 4 m x 3 m x 2 m. 

Cena za izdelavo poslovnega darila je prilagojena posamezni stranki in projektu, glede na njene želje, potrebe, zahteve in količine. V primeru, da imate povpraševanje o ceni 3D izdelave poslovnega darila, je najbolje, da nas kontaktirate za sestanek oz. posvet. 

Naj bo poslovno obdarovanje inovativno, edinstveno in lepo.

Naj gre od srca do srca.

Barbara Wilkesmann Hočevar
 

3D tiskanje na področju oblikovanja in umetnosti

TOP 5 prednosti certifikata ISO 14001 za naše stranke

3D rešitev za uspešno rehabilitacijo

Ali veste, od kod prihajajo 3D kipci?