Fasada in unikatno oblikovan strop

Unikatno oblikovan strop s pomočjo 3D tehnologij, ki jemlje dih!

Oblikovanje in izdelava unikatnega stropa je ena najdražjih postavk pri izgradnji doma. Cena lahko znaša tudi nad 30.000$ brez načrtovanja in gradnje. Podjetje Aztec Scenic Desig, ki so specialisti za izdelavo unikatnih fasad in stropov so leta 2014 našli rešitev v 3D tisku.

Oblikovalec Benjamin  Cremer je narisal želeno obliko orientalskega stropa, zunanji sodelavec in strokovnjak na 3D področju – Marc Leonard pa je le to, z računalniškim programom  prenesel v ustrezno datoteko, ki omogoča 3D tiskanje. Potrebna je bila obdelava vseh delov, nanos zlatih lističev, lesene panele, ki  so služili kot osnova – so postarali in pritrdili na strop.

3d izdelava fasade

Prednost takšne izdelave je bila v hitrosti izdelave, saj so uporabili 8 tiskalnikov, ki so sočasno tiskali  zahtevne in natančne vzorce, poleg tega, pa je porabljen material predstavljal zanemarljiv strošek, cca. 200$. Končna izdelava in pritrditev na strop je trajala samo 2 dni.

V tem primeru je oblikovalec izrisal design stropa, možno pa bi bilo poskenirati arheološke najdbe in jih po enakem načinu izdelati in vnesti v okolje.

Beri originalni članek TUKAJ. Več o uporabi 3D tehnologij v gradbeništvu pa na povezavi.

3d tiskana fasada

Več o uporabi 3D tehnologij in materialov na področju arhitekture in gradbeništva, si poglejte s klikom na spodnji gumb.

TOP 5 prednosti certifikata ISO 14001 za naše stranke

3D rešitev za uspešno rehabilitacijo

Ali veste, od kod prihajajo 3D kipci?

Špansko podjetje s 3D natiskanim avtomobilom