3D portret dečka

Premikamo meje s 3D TISKOM in ljubeznijo!

Vsake toliko časa je iz predala lepo vzeti album starih slik iz nekega drugega časa v naših življenjih, obrisati prah s platnic in se prepustiti nostalgiji. Zabavno je še enkrat podoživeti svoj prvi šolski dan ali pa počitnice s prijatelji in rojstno dnevne zabave. Verjetno si niti ne predstavljamo življenja brez fotografij, ki v naše misli prikličejo razne spomine. 

Ob gledanju le teh nas prevzamejo različni občutki, redko kdo pa najbrž pomisli na to, kako srečni smo lahko, da jih zares vidimo. Nas je do tega zavedanja pripeljalo čudovito pismo mamice, ki je ob rojstvu sina izvedela,da njen otrok ne vidi. Opisala je šok, ki jo je zadel, ko se je v porodnišnici prvič soočila z novico, nato pa neizmerno željo po tem, da svojemu angelčku omogoči življenje polno ljubezni in topline. Ko se je bližala sinova prva rojstnodnevna zabava, sta starša razmišljala kako naj ta spomin zanj ovekovečita.

3D portret dečka

Fotografije seveda niso prišle v poštev, saj so zanj predstavljale le kos papirja v rokah in ne zakladnice spominov. Tako sta prišla na čudovito idejo, da bi fantku za rojstni dan podarila 3D portret, na katerem bi lahko zatipal poteze svojega obraza in ki bi za vedno ujel spomin na prvo leto njegovega življenja. Malce skeptična, če je ideja sploh izvedljiva, sta kontaktirala naše podjetje. Občutek olajšanja, ko smo jima zatrdili, da lahko njuni ideji vdihnemo življenje, je osrečil tako njiju kot nas. Z dodatnim zagonom smo se nemudoma lotili projekta, tako da je 3D portret hitro našel pot do rok njunega sina. Na koncu pisma se nam je mamica takole zahvalila: »Prijaznost in strokovnost, ki so nama jo nudili, predvsem pa zavzetost vseh zaposlenih, da uresničijo najino željo, je presegla vsa najina pričakovanja. HVALA VSEM SKUPAJ!« Draga Suzana, tudi mi bi se radi zahvalili tebi in tvoji družinici, da smo lahko bili del te izjemne zgodbe. Hvala!

Kako do 3D portreta?

Uporabili smo fotogrametrijo – postopek s katerim smo dečka poslikali z vseh kotov in ustvarili 3D model. V podobnih primerih bi lahko uporabili tudi 3D scan, vendar glede na to, da smo kot model imeli majhnega otroka, bi bil tu zaradi njegovega premikanja postopek daljši. Za 3D print smo izbrali vox plastiko, saj ta omogoča natančen print, ostrejši prehod in s tem otip obraznih potez, kar je bilo v tem primeru najbolj pomembno.

Več o uporabi 3D tehnologij in materialov na področju arhitekture in gradbeništva, si poglejte s klikom na spodnji gumb.

Kako izbrati pravo tehnologijo za serijsko proizvodnjo?

3D tiskanje na področju oblikovanja in umetnosti

TOP 5 prednosti certifikata ISO 14001 za naše stranke

3D rešitev za uspešno rehabilitacijo