Projekt povodec za sprehajanje psov Lishinu

Z ekipo inovatorjev smo sodelovali pri izdelavi inovativnega povodca za sprehajanje psov.

Več o izdelku si poglejte v videu.

projekt lishinu front
O stranki

Za bolj svobodno sprehajanje psov so poskrbeli avtorji izdelka Lishinu. Z novim inovativnim povodcem, so po 41 letih zatresli tržišče. Povodca namreč ni potrebno držati v rokah, saj se pripne na zapestje kot ura. Vgrajen ima patentiran “auto-lock” sistem, ki poskrbi za intuitivno gibanje človeka in psa. Auto-lock sistem omogoča, da so uporabnikove dlani vedno proste. Ob odločnem potegu z roko se sistem samodejno aktivira, ob tem pa spusti rahel zvok, ki opozori psa na neželeno vedenje.

O razvoju in izvedbi

Za testiranje merske ustreznosti in funkcionalnosti smo v Chemetsu prvo natisnili 3D print s tehnologijo SLS. Ko so bili zadovoljeni vsi parametri,  je sledila izdelava male serije z vakuumskim ulivanjem. Izdelali so se različni barvni pokrovčki in napočil je čas, da se izdelek predstavi na crowdfunding platformi Indiegogo, kjer je ekipa Lishinu zbirala denar za prvo veliko serijo izdelkov.

projekt lishinu side
projekt lishinu
Rok, eden izmed izumiteljev je povedal:

“Ko smo oblikovali Lishinu, nam je bil cilj ponuditi uporabniku edinstveno izkušnjo sprehajanja psa na povodcu, pri čemer ohranja popolnoma proste dlani rok, hkrati pa obdrži popoln nadzor nad psom. Lishinu je zložjiv povodec, ki se raztegne do treh metrov dolžine.”

Več o izdelku si lahko ogledate na uradni strani.

Izdelava rezervnih delov za jadrnico s 3D tiskom in vakuumskim litjem

Oglaševalske nagrade DIGGIT

Pokala za Zavarovalnico Triglav

Projekt Kinestica