Oglaševalske nagrade DIGGIT

V Chemetsu smo drugo leto zapored izdelali oglaševalske nagrade DIGGT, ki jih podeljujejo istoimenski konferenci o digitalnih komunikacijah in trendih. Ti kipci, izdelani v sodelovanju z agencijo Innovatif, so simbol odličnosti v digitalnem komuniciranju. Projekt je zahteval natančno izvedbo in izbiro prave tehnologije za zagotavljanje kakovosti in vizualne privlačnosti.

DIGGIT projekt
prijava udelezbe
O projektu

DIGGIT je letna konferenca, ki združuje strokovnjake iz področja digitalnih komunikacij in trendov. Vsako leto nagrajenci v različnih kategorijah prejmejo ta unikaten kipec, ki ne samo da simbolizira priznanje za njihov trud, ampak odraža tudi inovativnost in kreativnost — ključne vrednote, ki jih v Chemetsu vključujemo v vsak korak izdelave omenjenih nagrad.

Razvoj in izvedba

Za izdelavo kipca DIGGIT smo sodelovali z agencijo Innovatif, ki je posredovala 3D izris in specifične zahteve glede izgleda, površine in velikosti kipca, ki meri približno 25 cm. Ker je občutek teže kipca ključen za dojemanje njegove vrednosti, smo iskali izvedbo, ki bi zadovoljila vse potrebne karakteristike ob ohranitvi cenovne sprejemljivosti. Stranka je zahtevala izvedbo v črni in zlati barvi, kar je dodatno poudarilo eleganco in pomen izdelka.

DIGGIT projekt 1
DIGGIT projekt 2
Izbira tehnologije

Sprva smo razmišljali o uporabi barvnega 3D tiska na HP-tiskalniku (smo edini v Sloveniji in Adriatik regiji, ki tako storitev omogočamo), vendar ta možnost ni zadostila vsem zahtevam stranke, zlasti pri vizualnem izgledu in občutku materiala. Zaradi teh omejitev smo se odločili za tehnologijo vakuumskega litja. Prvi kos smo natisnili z uporabljeno tehnologijo, nato pa smo izdelali kalup za vakuumsko litje, kar nam je omogočilo, da smo vlivali material, ki imitira kamen. S tem smo dosegli želeni prestižni videz. Dodatno nam ta proces omogoča tudi hitro izdelavo novih kipcev po potrebi, kar je velika prednost za naše naročnike, saj tako ni potrebe po vzdrževanju zalog in prednaročanju izdelkov.

Zaključek

Projekt izdelave kipca za DIGGIT konferenco je bil izjemen primer kako prava tehnologija in sodelovanje z naročnikom vodita do izdelkov, ki ne le da izpolnjujejo vse tehnične in estetske zahteve, temveč tudi simbolizirajo vrednote naročnika. V Chemetsu smo ponosni, da lahko s svojim znanjem in tehnologijami prispevamo k uspehu takih dogodkov in hkrati poudarjamo pomen nenehnega inoviranja in prilagajanja trgu.

DIGGIT projekt zakljucek

Pokala za Zavarovalnico Triglav

Projekt Kinestica

Projekt Mesi

Projekt 4shu