Chemets je praznoval 30. let

Hvala vsem, ki ste soustvarjali našo zgodbo.

Zadnji marčevski dan je bil za naš praznik in letošnji je še bolj poseben. Obeležujemo namreč trideseto obletnico ustanovitve podjetja Chemets.

Uspelo nam je zaradi vaše podpore, dobrih poslovnih odnosov in vztrajnosti.

Tri desetletja do vodilnega 3D tiskarja

Naša pot ni bila ravna. Za nami je precej težkih preizkušenj, a tudi zavidljivih uspehov.

Od prevzema podjetja na pogorišču nekdanje dejavnosti smo do danes zrasli v vodilnega ponudnika 3D tiskanja pri nas in zanesljivega poslovnega partnerja.

Prav je, da se spominjamo obeh plati zgodbe. Ponosni smo na vse izzive, s katerimi smo se srečali, saj so nas utrdili in okrepili. Navdih za naprej pa iščemo v lepih spominih in želji, da spišemo še več uspešnih poglavij v zgodbi podjetja.

Od skromnih začetkov do danes…

Dejavnost našega podjetja Chemets sega že v leto 1984, ko se je moj oče podal na novo poslovno pot recikliranja odpadnega aluminija. Od ustanovitve leta 1990 je moralo podjetje soočati z gospodarskimi in političnimi spremembami, še posebej v recesiji pred desetletjem.

A težki izzivi so vodili do pomembnih odločitev. Vedeli smo, da bomo krizo prebrodili le z dodano vrednostjo in visoko prilagodljivostjo glede na želje kupcev.

In tako smo se strateško preusmerili v 3D tiskanje, kar je bil ključen mejnik v zgodovini podjetja. Ko je bila pri nas tehnologija takega tiskanja še nepoznana, smo kupili prvi profesionalni 3D tiskalnik v Sloveniji.

A nismo se ustavili le pri proizvodnji. Prek izobraževanj oblikovalcev in konkstrukterjev smo prispevali svoj del k razvoju in poznavanju tehnologije 3D tiskanja pri nas, na kar smo še posebej ponosni.

Danes z visoko kakovostjo izdelkov uspešno tekmujemo tako doma kot v tujini.

… in naprej

Ob trenutnih razmerah, ki so daleč od vsakdanjih, je pomembno, da se ozremo v preteklost, ovrednotimo sedanjost in razmislimo o prihodnosti.

In v takem duhu tudi mi praznujemo našo obletnico poslovanja. Ekipa Chemets ostaja pozitivna, razvojno naravnana in ustvarjalna. Veseli nas in ponosni smo, da ste k naši zgodbi prispevali tudi vi.

Iskrena hvala vsem sodelavcem, poslovnim partnerjem in našim bližnjim.

Barbara Winkelsmann Hočevar
Direktorica

TOP 5 prednosti certifikata ISO 14001 za naše stranke

3D rešitev za uspešno rehabilitacijo

Ali veste, od kod prihajajo 3D kipci?

Špansko podjetje s 3D natiskanim avtomobilom