Projekt Kinestica

Podjetje Kinestica se je na nas obrnilo pri razvoju in izdelavi medicinsko-rehabilitacijskega pripomočka Bimeo. Razvili in izdelali smo ulitek, ki združuje uporabo gume in plastike.

Več o izdelku si poglejte v videu.

projekt kinestica Bimeo bimanual
O stranki

Kinestica je podjetje, ki  je bilo nekdaj del Laboratorija za robotiko, Univerze v Ljubljani. Strokovna ekipa razvija in proizvaja medicinske naprave za pomoč pri terapiji po različnih vrstah bolezni in poškodb. V Chemetsu smo pomagali pri razvoju medicinsko-rehabilitacijskega pripomočka BiMeo. Svoje vrhunsko znanje so v  Kinestici  usmerili v raziskovanje problematike možganske kapi. Ste vedeli, da možganska kap, po statistični plati gledano, vsako leto prizadene kar 15 milijonov ljudi po vsem svetu? Od 10 milijonov, ki slednjo preživi, pa večina potrebuje intenzivno rehabilitacijo, pri kateri je lahko v veliko pomoč ravno BiMeo.

O razvoju in izvedbi

V Chemetsu smo prejete datoteke BiMeota najprej pregledali ter jih natisnili z izbrano 3D tehnologijo. Na podlagi  3D modela smo z naročnikom preverili mersko ustreznost in funkcionalnost izdelka. Sledila je izdelava ulitkov, ki smo jih izdelali iz plastike, kasneje pa smo zaradi potrebe po boljšem oprijemu naredili tudi dvokomponentni ulitek (guma + plastika). Po vseh izpolnjenih zahtevah se je izdelala mala serija.

Več o izdelku si lahko ogledate na uradni strani Kinestica.

projekt kinestica

“Originalnost sistema BiMeo je način vadbe, ki aktivira preostale motorične aktivnosti obeh rok z namenom izboljšanje motoričnih funkcij bolj prizadete roke. Sistem BiMeo sestavljajo trije senzorji, ki so nameščeni na roko pacienta. Senzorji zajemajo fizikalne meritve, kot so pospeški, hitrosti, položaji in sile. Vsi ti podatki se preko brezžičnega omrežja prenašajo na osebni računalnik, kjer matematični algoritmi izračunavajo parametre vadbe. Ti se nadalje uporabijo za optimizacijo načina vadbe, s čimer omogočamo intenzivno in pacientu prilagojeno vadbo. Le s tako vadbo namreč lahko pričakujemo izboljšanje motoričnih funkcij.”

je za portal Mladi podjetnik spregovoril eden izmed ustanovnih članov Kinestice, dr. Aleš Hribar.

Pokala za Zavarovalnico Triglav

Projekt Mesi

Projekt 4shu

Projekt VS Armature