Smo strateški partner podjetja

logo voxeljet

za najzahtevnejše rešitve 3D tiskanja

Partnerstvo s voxeljetom omogoča dostop do največjih in najzmogljivejših 3D-tiskalnikov na svetu, ki zagotavljajo masovno proizvodnjo velikih in manjših komponent. Skupaj zagotavljamo fleksibilne, inovativne rešitve za hitro, učinkovito serijsko proizvodnjo, prilagojeno potrebam naših strank.

01

Kaj pridobite z našim partnerstvom?

01
Trajnostna proizvodnja

Vprašanje trajnosti rešujemo tudi a 3D tiskanjem. Voxeljetova tehnologija 3D tiskanja omogoča zmanjšanje vpliva na okolje in varčno porabo virov, kar prispeva k trajnostni prihodnosti po smernicah ESG.

02
Proizvodnja vseh serij

Dostop do najzmogljivejših in zanesljivih 3D tiskalnikov, ki omogočajo avtomatizirano serijsko proizvodnjo velikih in majhnih serij.

03
Hitro na trg

Čas izdelave komponent se lahko skrajša za do 75 %, kar je idealno za prototipiranje, manjše in srednje serije ter razvoj novih izdelkov. Velika prednost je hibridna proizvodnja, kar pomeni da je  3D tiskanje idelana podpora tradicionalni proizvodnji, predvsem na področju livarske industrije.

04
Celovite storitve za 3D tiskalnike

Voxeljetovi tiskalniki se prilagodijo vašim razvojnim in proizvodnim potrebam- od samostojnih do avtomatiziranih rešitev. S strokovnim  svetovanjem, in podporo ter izračuni  lastnih stroškov posameznih delovnih centrov, LCA in drugimi analizami vam zagotovimo optimalno rešitev za vaše potrebe. Poskrbimo za nakup in storitev na način, da dobite ravno to kar potrebujete.

02

Nakup visoko zmogljivega tiskalnika

Pri nakupu visoko zmogljivega tiskalnika je ključno imeti svetovalca, ki razume vaše potrebe in ponuja prilagojene rešitve. Ko spoznamo vaš proizvodni proces, vam pomagamo in svetujemo pri izbiri idealnega  tiskalnika za vaše potrebe. Osnovni podatki za izračun smiselnosti nakupa je pričakovana mesečna količina izdelkov, tipi izdelkov, velikost, želena hitrost izdelave in material. 

Voxeljet ponuja dve ključni rešitvi:

Aditivna množična proizvodnja: idealeno za velika podjetja z zahtevnimi proizvodnimi potrebami, omogoča serijsko proizvodnjo  kompleksnih komponent, jeder  in kalupov, z možnostjo integracije v obstoječe procese.

3D-tiskalnik za prototipiranje: primeren za podjetja, ki potrebujejo hitro in cenovno učinkovito izdelavo prototipov in manjših serij, brez potrebe po velikem proizvodnem prostoru. Ker so sistemi odprtega tipa, so idealni tudi v raziskovalne namene testiranja različnih materalov ali aplikacij.

3D mnozicna proizvodnja kalupov
03

Učinkovitost voxeljet tiskalnikov

Zmanjšanje ogljičnega odtisa: voxeljet 3D tiskalniki povečujejo učinkovito izrabo materialov in proizvodnje, kar prispeva k manjšemu vplivu na okolje.

Do 40 % manjša poraba materiala: 3D tiskanje voxeljet uporablja material samo tam, kjer je potreben, kar občutno zmanjša odpad.

Krajši proizvodni čas: z voxeljet tehnologijo lahko skrajšate proizvodni čas za do 80 %, saj kompleksne geometrije nastanejo v eni fazi, brez potrebe po dodatni obdelavi ali sestavljanju.

Nižja energijska poraba: optimiziran postopek tiskanja zmanjša porabo energije v proizvodnji.

Optimizacija logistike: izdelki se lahko tiskajo lokalno, kar zmanjša stroške in emisije CO2, povezane s transportom.

Visoka natančnost in zanesljivost: tiskalniki voxeljet omogočajo izdelavo natančnih in kompleksnih izdelkov z visoko stopnjo zanesljivosti.

04

Najzahtevnejše 3D-tiskanje po naročilu

V partnerstvu s Voxeljet vam omogočamo najsodobnejše rešitve za 3D-tiskanje po meri. Ne glede na to ali potrebujete polimerne modele, kalupe in jedra za gravitacijsko litje kovin vam izdelamo 1 kos ali serije. 

Voxeljet omogoča hitro in učinkovito proizvodnjo kompleksnih in velikih 3D-tiskanih delov brez omejitev v oblikovanju. 

Z neposrednim prenosom CAD podatkov v proizvodnjo ter optimiziranimi stroški zaradi prilagodljivega 24/7 delovanja, zagotavljamo hitre dobavne roke in stroškovno učinkovite rešitve za vsako stranko.

05

Celovite rešitve za vaše 3D tiskalnike

Chemets kot vaš lokalni partner, v sodelovanju s voxeljetom, zagotavlja popolne rešitve za vaše potrebe. Vključimo se v fazo kjer potrebujete našo podporo in znanje. 

Skupaj z nami lahko “premislite” vaš proizvodni proces na način, da v vaš razvojni ali proizvodni proces vključite profesionalne industrijske 3D tiskalnike in vstopite na pot zelenega prehoda.

 Naša ekipa je vaš vezni člen za tehnično podporo in servis. Omogočamo vam, da ste vedno v dobrih rokah.

Poleg svetovanja in podpore poskrbimo tudi za prenos znanja, da vaša ekipa samostojno in učinkovito upravlja s voxeljetovimi 3D-sistemi

vx1000 1 jpg

Če želite izvedeti več o tem, kako lahko preoblikujete vaš raziskovalni, razvojni in proizvodni proces s pomočjo industrijskih 3D tiskalnikov,  povečate učinkovitost, optimirate stroške in zmanjšate ogljični odtis, vas vabimo, da nas kontaktirate.

narekovaj
Barbara Wilkesmann
Chemets d.o.o.
Barbara Wilkesmann
Chemets d.o.o.
Osebno najbolj cenim odprt, spoštljiv in zaupanja vreden odnos, ki ga gojimo s partnerji in kupci. Pripravljenost slišati potrebe, zahteve in želje, ki jih prinaša odgovornost s trga, ki ga pokrivamo, je izjemna. In tak odnos imamo tudi z zaposlenimi in kupci.
narekovaj
Marko Tertinek
STRAMEX PET d.o.o.
Marko Tertinek
STRAMEX PET d.o.o.
S podjetjem Chemets d.o.o. smo začeli sodelovati pred dobrimi 4 leti, ko smo pričeli s prodorom na tuje trge in smo se srečali z zahtevnejšimi kupci, kateri so od nas zahtevali izdelavo prototipov plastenk, pred potrditvijo izdelave orodij. Takrat smo bili primorani poiskati rešitev, kako čim hitreje izdelati prototip in biti pri tem stroškovno učinkoviti. Rešitev smo našli pri podjetju Chemets d.o.o., ki so nam s svojo cenovno dostopnostjo, hitro izvedbo ter fleksibilnostjo pomagali pri izdelavi novih plastenk.
narekovaj
Iztok Valant
Livar d.d.
Iztok Valant
Livar d.d.
Za ulivanje prototipov že več kot 5 let uporabljamo tiskane peščene forme iz podjetja Chemets, ki je naš nepogrešljiv partner zaradi njihove prilagodljivosti na področju tehnologije, cene in rokov dostave. S skupnimi izkušnjami in znanjem lažje rešujemo izzive, ki jih naši kupci srečujejo v razvojnih fazah projektov.
narekovaj
Januš Meglič
PGP INDE, d.o.o.
Januš Meglič
PGP INDE, d.o.o.
Veseli nas, da smo našli podjetje Chemets, saj nam nudi cenovno ugodno rešitev in hitro izdelavo za dosego naših ciljev. Njihov profesionalen pristop in strokovno svetovanje nas je privedlo do hitre izdelave mehkega in fleksibilnega prototipa podplata, ki so ga izdelali na osnovi našega pramodela. Podplat smo pritrdili na zgornji del čevlja z vsemi potrebnimi materiali in sestavnimi deli. Tako smo dobili prototip čevlja z vsemi lastnostnimi kot serijski produkt, le za 2-3 krat nižjo ceno.